Basis

Verwerking, rapportages en aangiften

Administratie is slechts een middel, want het primaire doel is natuurlijk het verschaffen van inzicht in jouw onderneming: “hoe sta ik er voor”. Daar ligt de meerwaarde van Hannot. Wij helpen je bij het verkrijgen van inzicht in de onderneming en de financiële status. Dat doen we door gebruik te maken van de modernste middelen en in begrijpelijke taal.

Onze verwerking, rapportages en aangiften zijn geheel web based. Daarbij maken wij gebruik van gerenommeerde partijen: Elvy DS (scan & herken) en IFR (inkomend facturen register voor goedkeuren van inkoopfacturen), Exact Online, Visionplanner (rapportages) en Elsevier Nextens (aangiften). De AVG aspecten is met al deze partijen geregeld.

Voor Exact Online zijn wij gecertificeerd als “Cloud accountant”. Op basis daarvan kunnen wij jou goed adviseren omtrent te kiezen pakketondersteuning.

Managementrapportage is belangrijk, maar de jaarrekening neemt binnen Nederland en daarbuiten nog steeds een belangrijke plaats in. Hoewel periodiek uit de administratie (cockpits en Visinplanner) reeds informatie omtrent vermogen, financiering en resultaat beschikbaar is gekomen, geeft de jaarrekening een finale bevestiging daarvan. Daarnaast zijn sommige organisaties wettelijk verplicht een jaarrekening (met specifieke regelgeving) op te stellen en te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Het opstellen van de jaarrekening is dan ook één van de diensten van Hannot Finance. Ook hier kun je dus rekenen op een kwalitatief product. Natuurlijk verzorgen wij, indien nodig, de aangiften voor de omzetbelasting.

Nadat jouw jaarcijfers zijn opgesteld verzorgen wij de aangiften inkomstenbelasting van jou (jouw partner) en de onderneming (Vennootschapsbelasting). Als belastingconsulent kunnen wij gebruikmaken van de zogenaamde uitstelregeling. Wat dat voor jou kan betekenen leggen we graag uit.